Via het relanceproject Gemeente zonder gemeentehuis ondersteunt Vlaanderen steden en gemeenten die samen innovatieve, digitale oplossingen uitwerken om hun dienstverlening en interne werking klantgerichter te maken.

 

Tussen september 2021 en september 2022 kregen de lokale besturen de kans om via 7 oproepen projectvoorstellen in te dienen. De 66 goedgekeurde projecten worden uiterlijk eind 2025 afgerond. 

 


 

  Naar het gemeentehuis trekken als dat geen meerwaarde biedt? Neen, burgers en ondernemers verkiezen een gemeente die de klok rond online bereikbaar is. Waar ze met een klik op de muis hun dossier inkijken en transacties uitvoeren. Waar ze een persoonlijk gesprek voeren via videochat. Zonder verplaatsing, zonder tijdverlies, zonder gedoe. Maar waar ze altijd welkom zijn op het gemeentehuis wanneer ze dat wensen.

 

Maak de klik met de burger:
meer dan ooit digitaal, altijd de burger centraal

 

Inspiratievideo's

 
 
Meer dan ooit je zaak opstarten zonder rompslomp   Meer dan ooit op de hoogte van wat voor jou belangrijk is   Meer dan ooit kiezen hoe je contact opneemt met de gemeente

 

 

 

 


De informatie die hernomen is in de laatste versie van de subsidiegids primeert boven de informatie weergegeven op deze webpagina.