Keynote spreker

Daniel_Sarasa_crop.png

Daniel Sarasa

Daniel Sarasa staat aan het hoofd van de ‘Zaragoza City of Knowledge Foundation’ die Zaragoza ondersteunt in zijn verdere evolutie als innovatieve en participatieve digitale stad. Hij is ook co-auteur van Zaragoza's ‘Digital Agenda’ (2012-2015) met digitalisering van de openbare dienst als een van steunpilaren. 

Daarvoor werkte Daniel voor het Spaanse digitale agentschap Red.es, waar hij architect was van verschillende digitaliseringsprogramma's op het platteland en op scholen. 

Ook van zijn hand is het boek "Open city, digital city" (2021) waarin hij reflecteert over de uitdagingen die digitalisering, big data en AI met zich meebrengen voor overheidsinstanties als instellingen die verantwoordelijk zijn voor het welzijn van burgers. Hij is een grote pleitbezorger van hergebruik van data met het oog op maatschappelijke waardecreatie, een visie die hij in actieve Europese beleidsplannen omzet als medevoorzitter van de Werkgroep Stedelijke Data van Eurocities.

Naast zijn deelname aan een verscheidenheid van Europese projecten met betrekking tot slimme en creatieve digitale steden was hij ook evaluator in programma’s van Horizon 2020 en Urban Innovative Actions.

Daniel is gasthoogleraar van de Master of Collective Housing aan de University Politechnique of Madrid waar hij onderzoekt hoe data kan worden toegepast op een meer agile Urban Design-praktijk. Hij is ook redacteur van Urbequity.com, een blog over stedelijke innovatie.